Revista care te menține sănătos

Știri

Vinul protejeaza oasele impotriva osteoporozei

8 august 2012
Share

Consumul moderat de alcool le ajuta pe femeile care se afla sau au trecut de perioada menopauzei sa isi mentina oasele puternice, iar abtinerea de la alcool poate duce la aparitia osteoporozei. Unu-doua pahare de vin pe zi mentin rezistenta osoasa la femeile mai in varsta.

 In urma unui studiu realizat de catre cercetatorii de la Universitatea din Oregon si analizat de catre Forumul International Stiintific al Cercetarii Alcoolului, s-a demonstrat ca femeile care consumau 19 g de alcool pe zi prezentau o scadere in ceea ce priveste pierderea masei osoase. Cand femeilor li s-a cerut sa renunte la alcool, pierderea masei osoase a crescut.

 

Atentie insa, alcoolul trebuie consumat cu moderatie deoarece, atunci cand este in exces, poate creste riscul de fracturi. Alcoolul pare sa remedieze dezechilibrul dintre tasarea oaselor mature si formarea oaselor noi. Osteoporoza mai este numita si boala silentioasa. Datorita alcoolului, au loc schimburi la nivel celular, ceea ce ajuta sa explicam de ce persoanele care beau alcool, dar cu moderatie, au oasele atat de puternice.

 

Ruxandra Raica

Sursa: www.dailymail.co.uk

#tags   \   , ,
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.