Revista care te menține sănătos

Știri

Peste 51% dintre mamele din Romania nu au auzit de vaccinarea contra rotavirusului

8 august 2012
Share

In urma unui studiu derulat de catre Societatea Romana de Pediatrie, realizat in cadrul campaniei „Sa protejam impreuna copilaria”, s-a descoperit ca peste 51% dintre mamele din Romania nu sunt informate in ceea ce priveste imunizarea sugarului impotriva rotavirusului.

Rotavirusul reprezinta cea mai frecventa boala a copilariei, iar 8 din 10 copii afectati de rotavirus necesita spitalizare. Lasata netratata, aceasta poate evolua rapid catre gastroenterita, o boala extrem de contagioasa, care ucide anual peste 500.000 de copii la nivel mondial, arata statisticile Organizatiei Mondiale a Sanatatii.

Studiul s-a derulat la nivel national in cinci orase mari (Bucuresti, Constanta, Iasi, Cluj, Timisoara) si a avut in vedere intervievarea unui esantion reprezentativ de mame care au copii cu varste intre 0 si 5 ani. Studiul a aratat ca din procentul redus de mame care au auzit totusi de vaccinarea impotriva rotavirusului, doar 35% au luat atitudine si si-au protejat copilul prin

imunizare.

Campania „Sa protejam impreuna copilaria” vine pe fondul unor realitati dramatice: Romania are inca cea mai ridicata rata a mortalitatii infantile din UE la copiii de pana in 5 ani. Mai mult decat atat, numarul cazurilor de imbolnavire ca urmare a bolilor infectioase pediatrice a crescut in ultimii ani. Potrivit celor mai recente date Eurostat, mortalitatea infantila in Romania este de 9,8‰ (9,8 morti la 1000 de nou-nascuti), aproape dubla fata de media europeana.

 

Paula Rotaru

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.