Revista care te menține sănătos

Știri

Numarul orelor de somn ne influenteaza sanatatea

7 august 2012
Share

Persoanele care dorm aproximativ 7 ore pe noapte ar putea preveni imbatranirea creierului cu inca doi ani, comparativ cu cele care dorm prea mult sau care nu dorm deloc, spun expertii. Cercetatorii americani au descoperit ca femeile care se odihneau 7 ore pe noapte se puteau concentra mai bine si aveau o memorie mai buna fata de cele care se odihneau 9 ore.

Expertii sunt de parere ca persoanele care sufera un declin cognitiv ar putea fi mai predispuse la dementa. Exista deja dovezi ca mai mult de sapte ore de somn duc la cresterea in greutate, la riscul problemelor cardiace, dar si la aparitia diabetului. Acesta este insa primul studiu legat de problemele de concentrare. Pentru studiul in cauza, oamenii de stiinta au urmarit 15.000 de femei in varsta de 70 de ani, pe o perioada de cinci ani. Acestora li s-au facut in mod regulat teste de memorie, de concentrare si atentie si s-a descoperit ca cele care dormeau 7 ore pe noapte au obtinut scoruri mai bune.

 

Studiul are implicatii deosebit de importante, deoarece ar putea conduce la realizarea unor strategii bazate pe somn pentru a reduce riscul tulburarilor cognitive si al bolii Alzheimer.

 

Ruxandra Raica

Sursa: www.newkerala.com

#tags   \   , ,
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.