Revista care te menține sănătos

Știri

Stafidele, importanta sursa de energie

7 august 2012
Share

Cercetatorii sugereaza ca stafidele ofera energie organismului atunci cand faceti sport, la fel ca si batoanele proteice. O echipa de oameni de stiinta de la Universitatea Davis, din California, a descoperit ca stafidele ii ajuta pe atleti sa duca la bun sfarsit exercitiile dificile. Acestea sunt bogate in potasiu, au un aport important in reglarea tensiunii arteriale, iar continutul bogat in fibre le face mai satioase fata de alte gustari.

Strugurii uscati sunt o foarte buna alternativa pentru a oferi fibre si micronutrienti si, in plus, nu au niciun adaos de zahar sau arome artificiale. Studiile indica faptul ca oamenii care mananca stafide si merg pe jos in mod regulat prezinta beneficii semnificative pentru sanatate.

 

De asemenea, stafidele sunt o sursa importanta de antioxidanti, care interfereaza cu absorbtia colesterolului si ajuta in lupta contra diferitelor boli. Studiul a fost realizat cu ajutorul unor persoane care au alergat 3 kilometri si carora li s-a dat sa consume fie stafide, batoane proteice, fie apa. S-a observat ca persoanele care au mancat stafide sau batoane proteice au ajuns la finis cu un minut mai devreme fata de acelea care bausera doar apa.

 

Ruxandra Raica

Sursa:www.everydayhealth.com

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.