Revista care te menține sănătos

Știri

Molecula Keep 32, viitorul unei danturi fara cusur

26 iulie 2012
Share

Oamenii de stiinta au facut o descoperire ce va revolutiona in adevaratul sens al cuvantului domeniul stomatologiei. Molecula Keep 32,denumita astfel dupa numarul dintilor pe care oamenii ii au, va putea distruge bacteriile ce cauzeaza cariile in doar 60 de secunde.

In urma statisticilor conform carora 73% din populatia globului sufera de carii dentare, cercetatorii de la Universitatea Yale si de la Universitatea din Santiago au hotarat sa schimbe acest lucru si sa revolutioneze industria stomatologica. Rezultatele studiilor clinice obtinute pana in prezent arata ca atat timp cat molecula respectiva sta timp de 60 de secunde in cavitatea orala aceasta va distruge toate bacteriile care duc la aparitia cariilor, in special bacteria Streptococcus Mutans.

Molecula Keep 32 va putea fi adaugata in orice produs de ingrijire orala, de la pastade dinti,apa de gura, dar si in guma de mestecat sau alte produse, precum bomboane, dulciuri etc.

Cercetatorii lucreaza in prezent la crearea unui produs care sa contina acest ingredient minune si spera ca in maximum doi ani, dupace respectivul produs va trece toate testele de siguranta, sa fie lansat pe piata.

Paula Rotaru

Sursa: http://gizmodo.com/5924447/scientists-find-molecule-that-will-make-your-teeth-cavityproof

#tags   \   , ,
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.