Revista care te menține sănătos

Știri

Migrenele, mostenire genetica?

26 iulie 2012
Share

Oamenii de stiinta au descoperit ca la baza cunoscutelor migrene sta o mostenire genetica, mai exact patru noi gene asociate cu durerile de cap persistente.

Studiul a aparut recent in publicatia Nature Genetics si explica pe larg modul de desfasurare si rezultatele acestuia. Pe scurt, cercetatori australieni si europeni au identificat aceste variante genetice asociate cu durerile de cap in genomul a 4.800 de persoane care sufereau frecvent de migrene „fara aura“ (fara semne neurologice care preced migrena, cum sunt tulburarile vizuale de exemplu).

De asemenea, doua dintre cele patru gene recent descoperite intaresc ipoteza unui posibil rol al acestora in functionarea vaselor de sange, care se pot reflecta in perturbari ale fluxului sanguin responsabile de aparitia migrenelor.

Rezultatele obtinute prezinta un avantaj major in gestionarea acestei afectiuni, a carei incidenta este de unu la sase, in cazul femeilor, si unu din opt, in cazul barbatilor. Migrena reprezinta, in acelasi timp, o cauza majora de absenteism de la locul de munca.

Paula Rotaru

Sursa: http://www.lexpress.fr/actualite/sciences/sante/la-migraine-serait-hereditaire_1125353.html

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.