Revista care te menține sănătos

Știri

Fumatul – un viciu datorat traumelor din copilarie?

24 iulie 2012
Share

Femeile care incearca sa se lase de fumat ar trebui sa se gandeasca la evenimentele care s-au petrecut in trecutul lor, asta dupa ce oamenii de stiinta au aflat ca exista o legatura intre acest obicei si traumele din copilarie. Problemele care apar in anii de formare ne pot urmari toata viata. Echipa de cercetatori a descoperit ca femeile care au fost abuzate fizic sau emotional in perioada copilariei prezinta de 1.4 ori mai multe sanse de a deveni fumatoare.

Acest lucru le vizeaza in primul rand pe femei, ceea ce sugereaza faptul ca barbatii au un alt mecanism pentru a lupta impotriva evenimentelor dificile din copilarie. Asadar, decizia de a fuma poate fi legata de evenimentele neplacute si tocmai de aceea ar putea fi utilizate strategii de psihoterapie mai eficiente pentru a-i ajuta pe oameni sa renunte la fumat. Traumele pot varia de la abuzul emotional, pana la cel fizic sau sexual si pot afecta o multime de oameni.

 

Ruxandra Raica

Sursa: www.dailymail.co.uk

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.