Revista care te menține sănătos

Știri

Capsunele ar putea preveni bolile de inima si diabetul

11 iulie 2012
Share

Capsunele ar putea oferi beneficii neasteptate sanatatii, prevenind dezvoltarea bolilor de inima si a diabetului. Expertii de la Universitatea Warwick au studiat efectele benefice ale capsunelor asupra sanatatii cardiovasculare, in particular asupra prevenirii si dezvoltarii bolilor de inima si diabetului.

Astfel, s-a descoperit ca extractele din capsune activeaza in mod pozitiv o proteina din organismul nostru numita Nrf2, care s-a demonstrat ca indeplineste activitatea de protectie a organismului. Consumul de capsune se pare ca ar contracara lioproteinele cu densitate scazuta sau „colesterolul rau”, insa acum este pentru prima data cand se demonstreaza faptul ca extractele din capsune activeaza proteinele ce ofera protectie impotriva bolilor, mentinand astfel organele si vasele de sange sanatoase, ceea ce reduce riscul dezvoltarii problemelor cardiovasculare si a diabetului.

In continuare se fac studii cu privire la cele mai bune soiuri de capsune, la modul in care acestea sunt procesate, precum si cum ar trebui consumate astfel incat sa aduca beneficiul optim sanatatii.

Ruxandra Raica

Sursa: www.newkerala.com

#tags   \   , ,
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.