Revista care te menține sănătos

Știri

Berea ajuta la prevenirea pietrelor la rinichi

4 iulie 2012
Share

Berea poate contribui la prevenirea aparitiei pietrelor la rinichi, se arata intr-un studiu realizat de catre Departamentul de Nutritie al Scolii Publice de Sanatate Harvard. Conform acestuia, barbatii care consuma bere in cantitati moderate prezinta un risc cu 21% mai redus de a avea pietre la rinichi, datorita efectului diuretic si a continutului mare de apa din bere.

Cercetatorii de la Harvard au realizat un studiu in care au verificat relatia dintre 21 de bauturi diferite si riscul de aparitie a pietrelor la rinichi. Studiul a fost realizat cu ajutorul a 45,289 de barbati, cu varste cuprinse intre 40 si 75 de ani, care nu aveau pietre la rinichi si nici nu au avut vreodata. Studiul s-a desfasurat pe durata a 6 ani si au fost semnalate 753 de cazuri. Dintre toate bauturile studiate, berea s-a dovedit cea mai utila in prevenirea aparitiei pietrelor la rinichi, consumul moderat de bere reducand cu pana la 21% riscul aparitiei calculilor renali.

„Bauta in cantitati moderate, berea contribuie la diminuarea riscului formarii depozitelor de calciu in rinichi. Aceste depozite de calciu amestecate cu saruri si alte minerale se transforma in cele din urma in pietre localizate la nivelul rinichilor. Berea poate interveni insa in aceasta evolutie, dandu-le inca un motiv de bucurie iubitorilor acestei bauturi”, declara Corina-Aurelia Zugravu, Presedintele Centrului de Studii despre Bere, Sanatate si Nutritie.

 

Pe lista altor bauturi care micsoreaza riscul aparitiei pietrelor la rinichi se numara si cafeaua (10%), cafeaua decofeinizata (10%), ceaiul (14%).

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.