Revista care te menține sănătos

Știri

Mancatul compulsiv ar putea fi tratat

29 iunie 2012
Share

Oamenii de stiinta au inventat un tratament mai neobisnuit pentru obezitate, si anume stimularea creierului cu ajutorul socurilor de energie electrica. O echipa de cercetatori de la Universitatea din Pennsylvania considera ca stimularea cerebrala profunda ar putea reduce dorinta de a manca.

Acest tratament este deja aprobat pentru rezolvarea unor afectiuni neurologice si psihiatrice, precum boala Parkinson.

Procedura nu dauneaza niciunei parti a creierului si nu produce durere. Mancatul compulsiv este o trasatura comuna la pacientii obezi. Testele realizate pe soarecii de laborator au demonstrat ca socul electric reduce dorinta animalelor de a manca, iar cercetatorii cred ca ar putea avea acelasi efect asupra oamenilor. In creierul soarecilor (zona numita nucleus accumbens) a fost implantat un electrod. Firele electrodului au fost conectate la un neurostimulator extern, un dispozitiv similar unui stimulator cardiac. Atunci cand este pornit, stimulatorul declanseaza electrodul si, astfel, acesta livreaza continuu impulsuri de curent la creier. Astfel, s-a observat o scadere cu 60% a consumului de grasimi.

Ruxandra Raica

Sursa: www.dailymail.co.uk

#tags   \  
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.