Revista care te menține sănătos

Știri

Apa plata le-ar putea feri pe femei de diabet zaharat

23 iunie 2012
Share

Femeile care aleg sa bea apa in locul bauturilor acidulate sau a sucurilor de fructe ar putea prezenta un risc mai mic de a dezvolta diabet zaharat. Inlocuirea bauturilor dulci cu apa ar putea opri aceasta tulburare metabolica, potrivit cercetatorilor de la Scoala de Sanatate Publica Harvard. Rezultatele se bazeaza pe obiceiurile a 83.000 de femei.

Sucurile si bauturile indulcite sunt legate de un risc mai mare de diabet. Echipa de cercetare a estimat ca, atunci cand o femeie inlocuieste o cana de  suc de fructe sau bautura acidulata cu un pahar de apa plata, riscul de diabet scade cu 7-8%. In urma studiului, s-a mai descoperit ca ceaiul si cafeaua neindulcite sunt o alternativa foarte buna la bauturile indulcite. Daca veti inlocui o cana de suc acidulat cu una de ceai sau cafea fara zahar, riscul de a dezvolta diabet ar putea scadea cu 12-17%.

Apa plata este una dintre bauturile cele mai sarace in calorii, iar daca nu va place gustul, puteti adauga cateva picaturi de lamaie. In plus, apa ne mentine hidratati.

Ruxandra Raica

Sursa: www.dailymail.co.uk

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.