Revista care te menține sănătos

Știri

Tratament de slabire care contine saliva unei soparle veninoase?

19 iunie 2012
Share

Potrivit cercetarilor efectuate de oamenii de stiinta de la Universitatea din Gothenburg, Suedia, dietele drastice si ceaiurile de slabit ar putea fi, in curand, de domeniul trecutului. Pe viitor, pierderea kilogramelor ar putea veni ca urmare a administrarii unui medicament ce contine compusi din saliva unei soparle ce traieste in regiunea de desert a Statelor Unite.

Saliva soparlei veninoase Heloderma suspectum ar putea fi unul dintre cele mai promitatoare produse destinate pierderii in greutate. Acest lucru este posibil datorita unui compus ce se gaseste in saliva reptilei, ce ar avea efecte uimitoare in reducerea poftei de mancare. In plus, cercetarile au scos la iveala si faptul ca substanta controleaza aceleasi regiuni ale creierului responsabile pentru pofta fata de alcool. In acest context, un eventual medicament avand la baza substanta respectiva ar putea fi utilizat pentru tratarea dependenţei de alcool, dar si pentru slabit.

Potrivit publicatiei Daily Mail, proprietatile veninului sunt utilizate intr-un medicament cu rolul de a controla nivelul zaharului din sangele persoanelor care sufera de diabet tip 2. Acum, insa, experimentele de laborator au demonstrat ca unul dintre efectele substantei este si acela de a reduce pofta de mancare. Mai dureaza insa pana ce medicamentul va fi comercializat.

 

Cristina Ionescu

Sursa: Daily Mail

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.