Revista care te menține sănătos

Știri

Goji poate proteja impotriva retinopatiei diabetice

13 iunie 2012
Share

Remediu de baza in medicina traditionala chineza, fructele goji sunt utilizate inca de acum 2000 de ani impotriva diferitelor afectiuni. Recent, cercetatorii australieni au descoperit ca aceste fructe pot juca un rol extrem de important in protejarea acuitatii vizuale, prevenind complicatiile diabetului zaharat.

Cea mai frecventa afectiune cauzata de diabet este retinopatia diabetica, o complicatie ce se manifesta prin lezari ale vaselor sangvine mici de la nivelul retinei ce se traduc in tulburari de vedere sau chiar orbire.

Potrivit autorului studiului, fructele goji sunt bogate in taurina, un compus creditat cu proprietati antioxidante, antiinflamatoare si imunomodulatoare care opresc procesul de degradare a celulelor situate la nivelul retinei.

„Suntem increzatori ca aceste rezultate promitatoare vor urma traseul firesc, si anume studiile clinice pe oameni pentru tratarea si prevenirea retinopatiei diabetice”, a declarat dr. Basil Roufogalis, profesor la Universitatea din Sidney.

Retinopatia diabetica reprezinta cauza principala de orbire la persoanele care sufera de diabet zaharat. Aproximativ 60% dintre cei diagnosticati cu diabet dezvolta hiperglicemie cronica, afectiune care poate distruge celulele retinei.

Paula Rotaru

Sursa: http://sydney.edu

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.