Revista care te menține sănătos

Știri

Ginsengul, eficient pentru persoanele care sufera de cancer

7 iunie 2012
Share

Ginsengul ar putea ajuta persoanele care lupta impotriva oboselii cauzate de cancer, potrivit unui nou studiu realizat de catre cercetatorii de la Clinica Mayo din Statele Unite, pe un numar de 340 de pacienti. In fiecare zi, fiecarui pacient i s-au administrat 2.000 miligrame de ginseng pur in capsule.

Ginsengul a fost deja utilizat ca remediu impotriva racelilor si diabetului, iar acum se pare ca aduce imbunatatiri si in ceea ce priveste oboseala.

Dupa opt saptamani de tratament, ginsengul le-a oferit pacientilor o imbunatatire semnificativa a starii generale de oboseala. De asemenea, ginsengul nu are efecte secundare. Oboseala la pacientii care sufera de cancer este legata de o crestere a citokinelor inflamatorii (substante de natura proteica ce transmit informatii intre diferite celule), precum si de un nivel scazut de cortizol (hormonul de stres). Cancerul duce la aparitia prelungita a stresului cronic, iar efectele pot dura mai bine de 10 ani.

Ruxandra Raica

Sursa: www.dailymail.co.uk

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.