Revista care te menține sănătos

Știri

Laptele matern versus inteligenta copiilor

6 iunie 2012
Share

Recomandat de medicii de familie, de pediatri si nutritionisti, laptele matern este esential in dezvoltarea copiilor, iar un nou studiu realizat de specialistii din Marea Britanie vine sa intareasca aceste afirmatii.

Potrivit specialistilor, se pare ca micutii care sunt alaptati cel putin o luna vor fi mai inteligenti decat cei hraniti cu formule de lapte, intrucat hranirea cu lapte matern, chiar si pentru o perioada scurta, creste cu 8 puncte IQ-ul copiilor. Cum e posibil acest lucru? Ei bine, se pare ca responsabile sunt proteinele, grasimile, vitaminele, mineralele si enzimele pe care le contine si care sunt necesare diferitelor stadii de crestere ale celor mici. In plus, din studiile efectuate reiese ca laptele matern este mai usor de digerat datorita proprietatilor antiinfectioase ale zerului si ale cazeinei, doua tipuri de proteine.

Se pare ca laptele matern are rol si in prevenirea si aparitia alergiilor si intolerantelor alimentare la copii, deoarece nu contine proteine straine organismului. In schimb, are in compozitie anticorpi antibacterieni si antivirali, imunoglobulina A secretorie si mucus, substante care previn aderarea microorganismelor la epiteliul intestinal.

Cristina Ionescu

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.