Revista care te menține sănătos

Știri

Lentile de contact care ar putea indica nivelul glucozei?

30 mai 2012
Share

Persoanele care sufera de diabet se confrunta zi de zi cu testele pentru monitorizarea nivelului de zahar din sange, astfel trebuie sa suporte intepaturi zilnic. In prezent, cercetatorii au dezvoltat o alternativa care ar putea dezvalui aceleasi informatii doar clipind din ochi.

Cercetatorii de la Universitatea din Akron au dezvoltat o lentila de contact care masoara glucoza (zaharul din sange) din lacrimi.

In cazul in care zaharul nu este metabolizat in mod corespunzator si concentratia de glucoza se acumuleaza in organism, lentilele de contact vor detecta problema, iar culoarea lor se va modifica. Persoana care va purta lentilele nu va observa nicio schimbare, decat atunci cand se va uita in oglinda, iar echipa care a realizat lentilele proiecteaza o aplicatie care va calcula nivelul de zahar doar dintr-o poza facuta cu telefonul.

Astfel, vor putea fi detectate modificarile nivelului de zahar din sange pentru managementul corect al diabetului zaharat. De asemenea, diabetul va putea fi diagnosticat inca de timpuriu, astfel incat acesta sa nu avanseze.

Ruxandra Raica

Sursa: www.dailymail.co.uk

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.