Revista care te menține sănătos

Știri

Atentie ce metode de contraceptie utilizati!

24 mai 2012
Share

Femeile care utilizeaza inelul vaginal sau plasturele contraceptiv prezinta un risc dublu ca in organism sa se formeze un cheag de sange, spre deosebire de femeile care iau contraceptive orale.

Un studiu danez a aratat ca riscul de a face tromboza venoasa sau embolism pulmonar este mai mare la femeile care folosesc alte metode contraceptive decat clasicele pastile.

Cele care utilizeaza plasturele contraceptiv prezinta un risc de 6 ori mai mare de a face tromboza venoasa, in timp ce femeile care folosesc inelul vaginal prezinta un risc de 6.5 ori mai mare fata de femeile care iau contraceptive orale. Studiul, realizat de catre cercetatorii de la Universitatea din Copenhaga, a revizuit datele utilizarii metodelor de contraceptie, precum inelul vaginal sau plasturele contraceptiv, de catre femeile daneze cu varste intre 15 si 49 de ani, intre anii 2001-2010.

Rezultatele au confirmat 3.434 diagnostice de tromboza venoasa. Inainte de a utiliza astfel de metode, adresati-va medicului specialist!

Ruxandra Raica

Sursa: www.dailymail.co.uk

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.