Revista care te menține sănătos

Știri

Specialistii diagnosticheaza sistemul

15 mai 2012
Share

Pentru prima data in ultimii 20 de ani, cetatenii cer garantii ca sanatatea publica sa reprezinte prioritatea politicii de guvernare. Iata motivul pentru care Forum Healthcare va organiza pe 28 mai, la Camera de Comert si Industrie, o dezbatere nationala privind noua abordare guvernamentala a sistemului de sanatate.

Tentativa de privatizare masiva a starnit reactii de protest in lant, determinand anularea tuturor demersurilor legislative avansate pana in acest moment.

Iata de ce dezbaterea devine o necesitate, iar profesionistii din domeniul sanatatii, reprezentantii mediului de afaceri, ai institutiilor de reglementare si aceia care au abilitati in finantarea sistemului public sunt chemati sa-si expuna opiniile. „Capacitatea echipei noastre de a reuni lideri este un fapt demonstrat, motiv pentru care lansam prima dezbatere nationala privind conceptul si implementarea reformei sanatatii, urmand ca, in toamna, sa monitorizam progresele efectuate si sa le evaluam intr-o noua conferinta”, a declarat Rodica Sarmaa Furnea, coordonatoarea proiectului.

Managementul sistemelor de sanatate este o tema de interes major in intreaga Uniune Europeana, iar problema eficientizarii costurilor si resurselor existente se pune acut chiar si in tarile cu economie solida. Una dintre intrebarile majore se refera la oportunitatea asigurarilor de sanatate in sine, publice sau private deopotriva, daca ele mai pot acoperi necesarul de servicii

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.