Revista care te menține sănătos

Știri

Obezitatea, principalul factor de risc pentru artrita reumatoida

9 mai 2012
Share

Obezitatea, devenita epidemie globala, este responsabila de incidenta in crestere a cazurilor de artrita reumatoida, sustin specialistii in reumatologie de la Clinica Mayo. Artrita reprezinta o afectiune dureroasa care cauzeaza inflamatii la nivelul articulatiilor, indeosebi in randul femeilor.

Complicatiile acestei boli pot include: probleme cardiace, afectiuni pulmonare sau osteoporoza.

Pe o perioada de 27 de ani, cercetatorii au studiat dosarele medicale a peste 1.600 de persoane adulte. Dintre acestea, aproape 60% erau obeze si peste 68% dintre ele erau femei.

Au fost luati in considerare factori de risc pentru artrita: varsta, sexul, inaltimea, greutatea sau fumatul. Dintre acestea, greutatea in exces pare ca influenteaza cel mai mult aparitia artritei reumatoide, peste jumatate dintre persoanele obeze dezvoltand pe parcursul studiului aceasta boala.

„Stim ca obezitatea poate cauza numeroase probleme de sanatate, cum ar fi bolile de inima sau diabetul, insa acum se contureaza un nou motiv pentru care aceasta epidemie trebuie prevenita si redusa in randul populatiei generale”, a precizat co-autorul studiului.

Paula Rotaru

Sursa: www.newkerala.com

#tags   \  
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.