Revista care te menține sănătos

Știri

Faceti jogging, aveti o inima sanatoasa

9 mai 2012
Share

In urma unui eveniment organizat in Dublin, Irlanda, de catre Societatea Europeana de Cardiologie, specialistii au prezentat un studiu de mare anvergura care scoate la iveala ca circa doua ore de jogging pe saptamana pot scadea riscul de deces cu 44%, atat pentru barbati, cat si pentru femei, si poate creste speranta de viata cu pana la 6 ani.

Cercetarea s-a desfasurat pe o perioada de 35 de ani si a implicat peste 20.000 de persoane de ambele sexe, cu varste intre 20 si 93 de ani. In urma raspunsurilor obtinute prin intermediul unor chestionare si analizand bazele de date ale spitalelor unde participantii erau inregistrati, autorii studiului au sesizat peste 10.000 de decese in randul persoanelor care nu obisnuiau sa faca jogging, comparativ cu doar 122 de decese inregistrate in randul persoanelor non-sedentare.

Principalele probleme care pot surveni in urma lipsei de miscare sunt: bolile pulmonare, afectiunile cardiovasculare, alergiile, epilepsia, dementa, apneea in somn etc.

Jogging-ul reprezinta metoda ideala prin care ne putem mentine sanatatea. Acesta imbunatateste asimilarea de oxigen, profilul lipidic (creste nivelul HDL-colesterolului si scade numarul trigliceridelor), creste sensibilitatea la insulina, stabilizeaza tensiunea arteriala, reduce agregarea plachetara, imbunatateste functia cardiaca si densitatea osoasa, previne instalarea obezitatii.

Paula Rotaru

Sursa: www.dailydisruption.com

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.