Revista care te menține sănătos

Știri

Din ce in ce mai multi romani sufera de afectiuni pulmonare

27 aprilie 2012
Share

Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) a anuntat ca, la nivel mondial, 300 de milioane de oameni sufera de astm, iar rata de mortalitate a bolii pulmonare obstructive cronice (BPOC) va creste cu 30% in urmatorii zece ani. Astfel, pana in anul 2030, BPOC va ajunge a treia cauza de deces in lume.

In Romania, incidenta bolilor pulmonare atrage tot mai mult atentia specialistilor din domeniu, ele reprezentand o adevarata problema de sanatate publica. Printre cele mai importante afectiuni pulmonare se numara: tuberculoza pulmonara, bolile obstructive bronho-pulmonare cronice (BPOC), infectiile pulmonare, astmul, cancerul pulmonar.

Nu doar numarul mare de cazuri, ci si costurile mari pe care le implica tratamentul afectiunilor pneumologice, precum si numarul tot mai mic al specialistilor reprezinta factori de ingrijorare care ar trebui sa alarmeze autoritatile astfel incat programele de sanatate dedicate unor astfel de boli sa se extinda si sa se imbunatateasca.

„Eforturile Societatii Romane de Pneumologie s-au concentrat in ultimii ani pe educatia publicului cu privire la importanta prevenirii bolilor pulmonare. Publicul roman trebuie sa constientizeze importanta diagnosticarii precoce a bolilor pulmonare, ca un pas important in aplicarea unui tratament eficient”, a declarat Prof. Univ. Dr. Florin Mihaltan, Presedintele Societatii Romane de Pneumologie.

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.