Revista care te menține sănătos

Știri

Jocurile pe calculator ar putea trata depresia adolescentilor

26 aprilie 2012
Share

Jocurile 3D pe computer ar putea fi la fel de eficiente in ceea ce priveste tratarea tinerilor care sufera de depresie, ca si consilierea. Potrivit studiului publicat in British Medical Journal, se pare ca adolescentii ezita sa caute ajutor de specialitate pentru problemele de sanatate mentala. Pentru a aborda aceasta problema, cercetatorii au dezvoltat un joc interactiv de fantezie, numit Sparx.

S-a descoperit ca acest joc, ce utilizeaza tehnici cognitiv comportamentale, reduce simptomele depresiei si anxietatii cu cel putin o treime, dovedindu-se la fel de eficient precum tratamentul traditional.

Studiul a fost realizat pe 187 de tineri din Noua Zeelanda, iar 44% dintre acestia au incheiat sapte module ale jocului si s-au recuperat, comparativ cu cei 26% care au primit tratamentul traditional. Utilizarea programului a dus la o reducere  semnificativa a depresiei, anxietatii, imbunatatind calitatea vietii.

Ruxandra Raica

Sursa: www.dailymail.co.uk

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.