Revista care te menține sănătos

Știri

Cum identificam fructele si legumele ce contin toxine

20 aprilie 2012
Share

Fructele si legumele recomandate de toata lumea nu sunt intotdeauna lipsite de pericol. Se pare ca unele dintre acestea contin chiar toxine care pot provoca paralizii grave ori decesul consumatorului. De aceea, trebuie sa stim de ce anume trebuie sa ne ferim sau, cel putin, sa preparam corect.

Iata cateva aspecte asupra carora atrage atentia „Environmental Graffiti”.

Cartofii – probleme digestive

Atentie! Evitati cartofii verzi sau pe cei germinati, deoarece in aceste doua cazuri contin solanina, o substanta care se dezvolta din cauza expunerii la lumina. Asadar, se recomanda ca produsul sa fie depozitat in locuri racoroase si intunecate, intrucat solanina poate cauza grave probleme digestive.

Marul – exitus

Semintele de mar contin glicozide cyanogene, din care se formeaza cianurile. Pentru cei care consuma doar semintele unui mar, nu este mare pericol, insa au existat cazuri in care semintele de mar consumate in cantitati mari au provocat moartea oamenilor.

Tomate – ameteala

Adeptii ceaiurilor din frunze de tomate, care au aparut pe piata in ultima vreme, ar trebui sa fie precauti, intrucat aceste frunze contin alcaloizi, precum atropina, care provoaca dureri de cap si ameteli. Tomatele verzi, inca necoapte, contin si ele o cantitate mica de alcaloizi. Este adevarat ca nu fac rau organismului uman, dar nici prea bine, de aceea se recomanda precautie in consumarea lor.

Nucsoara – varsaturi

Daca este consumata in cantitati mici si se respecta retetele din bucatarie, nu se intampla nimic, insa excesul poate dauna. Intrucat contine myristicine, substante psihoactive, consumul in cantitati mari poate provoca halucinatii, varsaturi, transpiratii abundente si dureri de cap.

Fasolea tip Lima – violenta

Aceasta nu trebuie consumata niciodata in stare cruda in salate, ci trebuie fiarta cel putin zece minute. Daca nu e preparata, fasolea Lima poate provoca delir, halucinatii si o stare de violenta extrema celui care a consumat-o.

Cristina Ionescu

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.