Revista care te menține sănătos

Știri

Copiii supraponderali vor fi ajutati chiar dinainte de a se naste

20 aprilie 2012
Share

Medicii englezi au pus la cale un studiu-pilot care se va realiza in patru orase britanice: Liverpool, Coventry, Sheffield si Edinburgh, si presupune administrarea unui medicament antidiabetic (respectiv metformina) gravidelor obeze. Scopul este sa se previna aducerea pe lume a bebelusilor supraponderali.

Metformina reduce nivelul insulinei din sangele mamei si are ca efect scaderea cantitatii de grasime depozitata in organismul fatului. In cazul in care studiul-pilot va avea succes, medicii vor sa extinda utilizarea metodei si sa efectueze mai multe teste, timp de aproximativ cinci ani, pana sa treaca la utilizarea acestei metode pe scara larga.

Reprezentantii National Health Service din Anglia afirma ca obezitatea in randul femeilor gravide a atins proportii epidemice si este necesar sa se actioneze pentru a proteja sanatatea generatiilor viitoare. In Marea Britanie, peste 15% dintre femeile insarcinate au o greutate excesiva, ceea ce creste riscul aparitiei unor complicatii in timpul sarcinii sau la nastere.

Cristina Ionescu

Sursa: Mail Online

#tags   \  
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.