Revista care te menține sănătos

Știri

Gene anti-imbatranire descoperite la femeile israeliene

18 aprilie 2012
Share

Oamenii de stiinta israelieni de la Spitalul Universitar Hadassah au descoperit cel putin 4 gene unice la femeile care concep in mod natural copii dupa varsta de 45 de ani, iar acestea se pare ca au un efect anti-imbatranire.

Femeile care dau nastere unui copil dupa varsta de 45 de ani traiesc mai mult. Descoperirile sunt rezultatele unui studiu genetic asupra femeilor ultra-ortodoxe Ashkenazi din Mea She’arim, care au cel putin 6 copii.

Genele care fac posibile sarcini la varste de peste 45 de ani ar putea inhiba procesul de moarte celulara, generand deja cunoscutul efect anti-imbatranire. Descoperirea este una extrem de interesanta in contextul vietii moderne, in inventarea unor tratamente care sa le reintinereasca atat pe femei, cat si pe barbati.

„Descoperirea genelor care fac posibila conceptia spontana la varste mai inaintate ne poate ajuta sa le identificam pe femeile care poarta aceste gene fara a fi constiente ca pot avea copii si la varste mai inaintate”, a explicat Neri Laufer, directorul Departamentului de Obstetrica si Ginecologie de la Hadassah, coordonatorul studiului.

Ruxandra Raica

Sursa: www.haaretz.com

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.