Revista care te menține sănătos

Știri

Cat de sanatos este sa consumam alimente prajite in ulei?

10 aprilie 2012
Share

Uleiul pe care il folosim si in care prajim alimentele nu are nicio legatura cu bolile de inima, potrivit unui nou studiu. In urma acestuia s-a ajuns la concluzia ca riscul de deces in urma atacului de cord nu are nicio legatura cu cantitatea de ulei pe care o persoana o consuma.

Studiul a fost realizat in Spania si a monitorizat dietele si metodele de gatit a 40.000 de persoane cu varste cuprinse intre 29 si 69 de ani, pe o perioada de 11 ani.

Participantii au fost intrebati daca alimentele pe care le consumau cel mai des erau prajite, calite, sotate sau fierte, iar la sfarsitul studiului, dintre cele 40.000 de persoane, s-a constatat ca doar 606 au avut evenimente legate de bolile de inima si s-au inregistrat 1.134 decese.

Totusi, nu a fost semnalata nicio legatura intre atacul de cord si cantitatea de ulei consumata. Asta nu inseamna ca trebuie sa mancati in exces alimente prajite. Cu toate acestea, ar trebui sa evitati sa prajiti alimentele in unt, untura sau ulei de palmier.

Ruxandra Raica

Sursa: www.newkerala.com

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.