Revista care te menține sănătos

Știri

Reteta electronica va fi introdusa de la 1 iunie

9 aprilie 2012
Share

De la 1 iunie vom cumpara medicamente pe reteta electronica. Potrivit reprezentantilor Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS), aceasta va functiona pentru o perioada in paralel cu sistemul actual si are rolul de a reduce frauda din sistemul sanitar, care se ridica la cateva miliarde pe an.

Iata si celelalte avantaje ale retetei electronice: toate datele din fisa pacientului vor fi introduse intr-un sistem informatic pe care il va putea accesa orice doctor sau farmacist din tara. Bolnavii nu au insa de ce sa se ingrijoreze, pentru ca medicii sau farmacistii nu vor avea acces la datele persoanelor decat in momentul in care se afla in fata lor si in baza unei parole. „Mai mult, reteta poate fi luata din orice judet, indiferent de unde este eliberata. Aceasta, impreuna cu fisa electronica, va fi practic CV-ul online al pacientului”, a spus Marius Filip, medicul sef al CNAS.

In sistem vor aparea toate indicatiile si contraindicatiile pacientului, astfel incat, daca medicul introduce un medicament pe care pacientul nu il tolereaza bine sau pe care l-a mai luat cu ceva timp in urma si nu i-a facut bine sau nu a avut efectul scontat, specialistul va fi avertizat in acest sens. „Un alt atu al retetei electronice este ca medicamentele pot fi luate fractionat, in functie de cum pot fi gasite fizic si, evident, de finante”, a mai spus medicul sef al CNAS, Marius Filip.

Cristina Ionescu

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.