Revista care te menține sănătos

Știri

Vaccin impotriva atacului de cord?

22 august 2017
Share

Oamenii de stiinta au facut o descoperire majora in prevenirea atacului de cord, prin descoperirea unui vaccin care sa reduca grasimea din artere. Substanta care va putea fi administrata prin injectare sau prin intermediul unui spray nazal ar putea fi disponibila peste cinci ani de zile.

Studiul, realizat de catre Universitatea Lund din Suedia, este primul care a vizat depozitele de grasime, principala cauza a bolilor de inima.

Aceste depozite de grasime, formate din cauza acumularii placilor de colesterol, ingusteaza arterele. Astfel, sangele este pompat mult mai greu, punandu-se o mare presiune asupra inimii. Tratamentul actioneaza prin stimularea sistemului imunitar, pentru ca acesta sa produca anticorpi, prevenind depunerea de grasime.

Testele, realizate pe soareci de laborator, au aratat ca vaccinul ar putea reduce cu pana la 70% grasimile acumulate in artere. Totusi, cercetatorii spun ca vaccinul nu va fi administrat precum un vaccin normal, ci va viza mai degraba persoanele care prezinta un risc marit de a suferi un posibil atac de cord.

Ruxandra Raica

Sursa: www.dailymail.co.uk

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.