Revista care te menține sănătos

Știri

OMS avertizeaza: o viroza banala ne-ar putea ucide in viitorul apropiat

5 aprilie 2012
Share

Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) avertizeaza ca asa-numitele „super-bacterii” sau virusuri rezistente la antibiotice vor deveni o problema globala serioasa.

„Din cauza presiunii la care sunt supusi zilnic, multi dintre pacienti simt ca trebuie sa faca tot posibilul sa se insanatoseasca rapid. Sefii le cer sa se intoarca mai repede la munca, presiunea este mare si cred ca antibioticele ii pot ajuta. Insa, din cauza excesului si a tratamentului luat dupa ureche, bacteriile si virusurile devin tot mai rezistente la aceasta «otrava» care ar trebui sa le ucida”, a declarat medicul David Lloyd.

Potrivit lui Margaret Chan, directorul OMS, din aceasta cauza am putea asista la sfarsitul medicinei moderne, asa cum o stim cu totii.

In aceste conditii, o infectie in gat sau o rana la picior ne-ar putea fi fatale, iar operatii precum transplantul de organe sau chimioterapia ar fi prea periculoase pentru pacient.

Cristina Ionescu

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.