Revista care te menține sănătos

Știri

Crioablatia, noua metoda de vindecare a cancerului de san

4 aprilie 2012
Share

Un tratament experimental care ingheata efectiv tumorile canceroase avansate poate oferi o noua speranta femeilor care sufera de cancer mamar, arata rezultatele preliminare ale unui studiu realizat in America.

In prezent, metodele de tratament ale cancerului de san cu metastaze sunt ineficiente, insa aceasta tehnica ar putea opri evolutia celulelor canceroase si poate distruge tesutul afectat, evitandu-se interventiile chirurgicale dureroase.

Procedura este extrem de simpla, constand in introducerea unor ace in tumora, dupa care este introdus un curent de aer rece, ajungandu-se la temperaturi de -30 de grade Celsius, distrugand astfel tesutul afectat. Un avantaj major al acestei tehnici este ca provoaca daune minime tesutului alaturat sanatos, iar durerea resimtita de pacient in timpul operatiunii este foarte mica.

Tehnica a fost pusa in aplicare pe opt pacienti care sufereau de diferite tipuri de cancer (hepatic, renal, pulmonar), iar rata de supravietuire dupa interventie a fost de 46 de luni, doi dintre participanti fiind inca in viata dupa cinci ani de la interventie.

Autorul studiului, dr. Peter Littrup, de la Institutul de Cancer Karmanos din Detroit, este optimist in privinta rezultatelor obtinute si considera ca noua metoda este o alternativa excelenta la terapiile actuale, scazand semnificativ sansele de recurenta a cancerului mamar.

Paula Rotaru

Sursa: www.huffingtonpost.co.uk

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.