Revista care te menține sănătos

Știri

Alopecia, asociata cu hiperplazia benigna de prostata

2 aprilie 2012
Share

S-a confirmat ca exista o legatura intre chelia prematura si hiperplazia benigna prostatica, o formatiune benigna aparuta la nivelul prostatei, prezenta la barbati odata cu inaintarea in varsta si care se relationeaza cu hormoni precum dihidrotestosteronul.

Boala apare la mai bine de jumatate dintre barbatii trecuti de varsta de 60 de ani si provoaca imperiozitatea mictionala sau incontinenta urinara. Potrivit unui studiu (realizat de cercetatorii de la Universitatea din Granada, Spitalul Universitar Sfantul Cecilio din Granada si Spitalul Sfantul Thomas din Londra) si publicat in revista Academia Americana de Dermatologie, barbatii care au alopecie precoce prezinta un risc crescut de a suferi de aceasta boala.

La studiu au participat 87 de persoane, dintre care 45 au fost diagnosticate de catre dermatologi cu acest tip de alopecie, in timp ce restul de 42 de barbati au fost considerati sanatosi.

Cristina Ionescu

Sursa: Salud.es

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.