Revista care te menține sănătos

Știri

Premiera medicala in Romania: electrozi implantati in creier pentru tratarea epilepsiei

29 martie 2012
Share

Specialistii francezi au dat o raza de speranta unui roman care sufera de epilepsie. Dupa ce metoda numita „stereoelectroencefalografie” a fost pusa la punct, o echipa multidisciplinara de medici a pus-o in practica saptamana trecuta, in premiera, la Spitalul Bagdasar-Arseni.

Mai exact, este vorba de o interventie complexa de implantare de electrozi intracerebrali, ce are ca scop identificarea exacta a locului in care se afla focarul epileptic si extragerea acestuia.

Odata depistata aceasta zona, pacientul supus interventiei va reveni in sala de operatii pentru a i se scoate electrozii, iar dupa alte opt saptamani, va avea loc poate cea mai importanta procedura: extragerea focarului epileptic, care ar trebui sa duca la vindecarea bolnavului.

Intrucat rata de vindecare a pacientilor tratati cu aceasta metoda este de 90%, ea reprezinta o speranta pentru cei circa 500.000 de bolnavi din Romania.

Cristina Ionescu

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.