Revista care te menține sănătos

Știri

Stafidele ar putea scadea tensiunea arteriala

28 martie 2012
Share

Persoanele care consuma un pumn de stafide pe zi si care au tensiunea arteriala ceva mai mare decat limitele normale (prehipertensiune arteriala – definita ca tensiunea arteriala sistolica intre 120 si 139 mmHg sau tensiunea arteriala diastolica intre 80 si 89 mmHg) ar putea reduce semnificativ aceste valori. Potrivit unui nou studiu, stafidele sunt o gustare delicioasa cu multiple beneficii asupra sanatatii.

Dr. Bays si echipa sa de cercetatori au comparat tensiunea arteriala a 46 de femei si barbati. Participantii au fost repartizati sa consume aleatoriu stafide, precum si fructe si legume, avand acelasi numar de calorii, de trei ori pe zi timp de 12 saptamani.

Analiza datelor obtinute a demonstrat ca stafidele reduc in mod semnificativ tensiunea arteriala sistolica si diastolica. Sunt bogate in potasiu, fibre, antioxidanti si polifenoli, iar potasiul este cunoscut pentru scaderea tensiunii arteriale. Studiul a fost prezentat la cea de-a 61-a Sesiune Stiintifica Anuala a Colegiului American de Cardiologie.

Ruxandra Raica

Sursa: www.newkerala.com

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.