Revista care te menține sănătos

Știri

Beti ceai si cresteti sansele de a ramane gravide

28 martie 2012
Share

Doua cesti de ceai pe zi le-ar putea ajuta pe femeile care isi doresc sa devina mame, sporindu-le sansele de a ramane gravide, potrivit unui nou studiu. In urma acestuia, s-a constatat ca femeile prezinta cu 27% mai multe sanse de a ramane gravide daca beau cu regularitate ceai, comparativ cu femeile care nu fac acest lucru.

Pe de alta parte, acelasi studiu demonstreaza ca femeile care beau sucuri acidulate prezinta mai putine sanse de a ramane insarcinate, indiferent daca este o versiune dietetica a sucurilor sau nu.

Femeile care consuma racoritoare de cel putin doua ori pe zi prezinta sanse cu 20% mai mici de a ramane insarcinate. In ceea ce priveste femeile care beau cafea, ele nu prezinta niciun risc. Studiul a analizat 3.600 de femei care incercau sa devina mame. Elizabeth Hatch, profesor la Universitatea Boston, este autoarea studiului si a observat fiecare dintre voluntare timp de un an.

Una dintre explicatii ar putea fi cofeina, insa cu siguranta mai exista si alti factori. Ceaiul contine foarte multi antioxidanti, buni pentru fertilitatea feminina, dar si pentru cea masculina.

Ruxandra Raica

Sursa: www.newkerala.com

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.