Revista care te menține sănătos

Știri

Bauturile indulcite cu zahar cresc riscul bolilor de inima la barbati

19 martie 2012
Share

Mai multe dovezi au fost gasite in ceea ce priveste impactul sucurilor indulcite cu zahar asupra sanatatii inimii, potrivit unui nou studiu. Astfel, oamenii de stiinta au descoperit ca barbatii care consuma aproximativ jumatate de litru de suc indulcit pe zi prezinta un risc cu 20% mai mare de a suferi de boli de inima, comparativ cu barbatii care nu consuma astfel de bauturi.

Cercetatorii au studiat 42.883 de barbati si au ajuns la concluzia ca, astfel, riscul bolilor de inima creste, chiar si dupa ce au fost observati ceilalti factori precum fumatul, lipsa exercitiilor fizice, consumul de alcool sau istoricul familial legata de aceste afectiuni. De asemenea, oamenii de stiinta au masurat anumite lipide si proteine din organism, indicatori ai afectiunilor inimii. Comparativ cu barbatii care nu consuma astfel de sucuri, s-a observat ca nivelul trigliceridelor era mai mare, precum si cel al proteinei C reactive.

In ceea ce priveste bauturile indulcite artificial, nu s-a gasit nicio legatura cu riscul crescut al bolilor de inima.

Ruxandra Raica

Sursa: www.newkerala.com

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.