Revista care te menține sănătos

Știri

Consumul de carne rosie in exces dauneaza grav sanatatii

16 martie 2012
Share

Consumul de carne rosie ar putea prezenta un risc marit de a suferi un deces in urma unor afectiuni ale inimii, potrivit cercetatorilor. Un studiu realizat in Statele Unite ale Americii demonstreaza ca persoanele care consuma carne rosie in mod regulat se expun unui risc marit de a suferi un deces, desi ne era cunoscut faptul ca acest aliment cauzeaza probleme de sanatate.

Rezultatele obtinute de la 120.000 de barbati si femei care au fost observati pe o perioada mai mare de 30 de ani au fost analizate de catre Scoala de Sanatate Publica Harvard din Boston. Acest studiu aduce dovezi clare asupra faptului ca, mancand carne rosie, in special procesata, se contribuie substantial la decesul prematur. Aproximativ 24.000 de persoane au murit de-a lungul celor 30 de ani de studiu si s-a estimat ca intre 7.6% si 9.3% dintre persoanele care au decedat ar fi supravietuit daca ar fi mancat doar 40 de grame de carne rosie pe zi (doua feliute de bacon sau un carnacior).

S-a ajuns, asadar, la concluzia ca persoanele care consuma carne rosie neprocesata zilnic prezinta un risc de a suferi un potential deces de 13%, in timp ce carnea procesata creste acest risc cu 20%.

Ruxandra Raica

Sursa: www.newkerala.com

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.