Revista care te menține sănătos

Știri

Sucul natural de fructe dauneaza danturii copiilor?

13 martie 2012
Share

Copiii incurajati sa consume o cantitate mare de suc de fructe ar putea avea probleme serioase cu dantura, potrivit stomatologilor. Acestia se tem ca parintii care sunt mult prea preocupati de sanatatea copiilor au tendinta sa le dea acestora sucuri si piureuri de fructe care le-ar putea dauna pe termen lung. Eroziunea dentara, care este ireversibila, este cauzata de acidul care ataca suprafata dintilor, iar sucurile din citrice sunt, in special, foarte acide.

Desi sucurile de fructe contin o serie de vitamine foarte bune pentru sanatate, sunt bogate si in zaharuri naturale, care pot duce la aparitia cariilor dentare. Specialistii recomanda ca cei mici sa bea suc de fructe o data pe saptamana sau macar sa fie consumat alaturi de alte alimente, astfel incat deteriorarea dintilor sa poata fi redusa. Sucul din fructele stoarse sau piureul de fructe sunt si mai daunatoare pentru dinti, iar unii cercetatori spun ca rapiditatea cu care este baut sucul afecteaza si ea sanatatea dintilor.

Ruxandra Raica

Sursa: www.newkerala.com

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.