Revista care te menține sănătos

Știri

Fisticul va fereste de bolile de inima si va mentine in forma

12 martie 2012
Share

Persoanele care consuma in mod regulat fistic, pe langa faptul ca isi mentin greutatea, sunt mai ferite de aparitia unor afectiuni cronice, potrivit unei noi cercetari. Studiul sugereaza ca oamenii care consuma fructe in coaja lemnoasa, precum fisticul, sunt mai putin susceptibili de a prezenta anumiti factori asociati cu bolile de inima, diabet si sindrom metabolic.

Cercetatorii au examinat dietele a mai mult de 13.000 de adulti participanti, si s-a constatat ca persoanele care mananca fructe in coaja lemnoasa sunt mai putin predispusi la aparitia unor factori de risc pentru sindromul metabolic – obezitate abdominala, hipertensiune arteriala, valori scazute ale colesterolului „bun” etc. Sindromul metabolic se produce atunci cand exista mai multe conditii care cresc impreuna riscul aparitiei bolilor de inima.

In urma studiului, s-a descoperit ca persoanele care mananca fistic au un nivel mai ridicat al colesterolului „bun”, precum si niveluri mai scazute ale proteinei C reactive si homocisteinei, indicatori importanti ai sanatatii inimii. Cercetatorii au mai descoperit ca fisticul ajuta la pierderea in greutate, comparativ cu persoanele care nu consuma fructe in coaja lemnoasa.

Ruxandra Raica

Sursa: www.newkerala.com

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.