Revista care te menține sănătos

Știri

Schimbarea orei ar putea creste riscul atacului de cord cu 10%

12 martie 2012
Share

O echipa de cercetatori de la Universitatea din Alabama a analizat impactul pe care-l are asupra organismului ora de vara, moment in care ceasurile se dau inainte cu o ora, iar ziua incepe sa se lungeasca. Acestia au descoperit ca schimbarea brusca a programului zilnic al unei persoane ar putea creste cu 10% riscul de a face un atac de cord. In luna octombrie, cand ceasul se da inapoi, riscul scade cu 10%.

Atunci cand o persoana este privata de somn, ritmul circadian al organismului si raspunsurile imune intra in joc. Oamenii care nu se odihnesc suficient prezinta un risc crescut de a dezvolta diabet zaharat sau boli de inima. Cand ceasul se da cu o ora inainte, acest lucru are un impact negativ asupra organismului. Timpul afecteaza ritmul circadian „stresand” celulele care incearca sa se adapteze. Indicat este sa incercati cu cateva zile inainte sa va treziti cu jumatate de ora inainte de ora obisnuita, astfel incat organismul sa se poata adapta.

Ruxandra Raica

Sursa: www.dailymail.co.uk

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.