Revista care te menține sănătos

Știri

Persoanele care au artrita, cu 40% mai predispuse la afectiuni ale inimii

12 martie 2012
Share

Persoanele care sufera de artrita sunt mai susceptibile de a dezvolta afectiuni ale inimii, precum si de a suferi accidente vasculare cerebrale fatale, potrivit unui nou studiu. De asemenea, studiul demonstreaza ca pacientii cu artrita reumatoida prezinta un risc cu 40% mai mare de a suferi batai neregulate ale inimii, care pot duce la atac de cord, chiar la un posibil deces. Aceste persoane prezinta si un risc cu 30% mai mare de a suferi un accident vascular cerebral.

Cercetatorii danezi considera ca inflamatia articulatiilor face ca inima sa bata neregulat, afectiune cunoscuta drept fibrilatie atriala. Acest lucru poate duce la formarea cheagurilor de sange care ar putea declansa accidentul vascular cerebral. Oamenii de stiinta de la Universitatea din Copenhaga au inclus in studiul lor mai mult de 4 milioane de oameni, dintre care 18.250 aveau artrita reumatoida.

Intr-un grup de 1.000 de pacienti normali, 6 erau predispusi la fibrilatie atriala, in timp ce 5.7 ar fi putut suferi un accident vascular cerebral. Intr-un grup de 1.000 de persoane care sufera de artrita reumatoida, 8 persoane sunt susceptibile de a suferi de fibrilatie atriala, in timp ce 7.6, de a face un accident vascular cerebral. Artrita reumatoida apare, de obicei, intre 40 si 70 de ani.

Ruxandra Raica

Sursa: www.dailymail.co.uk

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.