Revista care te menține sănătos

Știri

Ce tip de femei sunt predispuse genetic la divort

10 martie 2012
Share

Incredibil, dar adevarat. O echipa de cercetatori din Suedia a descoperit ca anumite femei prezinta o „gena a divortului”. Mai mult, se pare ca reprezentantele sexului frumos care mostenesc aceasta gena au sanse mai mici de a se casatori, pentru ca interactioneaza mai greu cu alte persoane. Daca totusi o fac, sunt supuse unui risc cu 50% mai mare de a avea o relatie instabila si plina de certuri in comparatie cu femeile care nu prezinta gena respectiva.

Explicatia oferita de oamenii de stiinta este ca gena afecteaza modul in care femeile proceseaza oxitocina, hormon cu un rol important in relatiile interumane. In plus, o parte dintre cercetatori considera ca exista chiar o legatura intre problemele de procesare a oxitocinei si autism.

Aceeasi echipa de cercetatori a identificat in urma cu patru ani varianta masculina a „genei divortului”, ce regleaza modul in care creierul barbatilor foloseste vasopresina, substanta ce afecteaza abilitatea acestora de a fi dedicati relatiei si fideli partenerelor.

Cristina Ionescu

Sursa: Daily Mail

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.