Revista care te menține sănătos

Știri

Zaharul provoaca dependenta

10 martie 2012
Share

Consumul de zahar este asociat cu obezitatea si diabetul. Noutatea consta insa in faptul ca, potrivit unui articol publicat in revista „Nature”, zaharul provoaca dependenta la fel ca tutunul sau alcoolul.

In plus, mai multi experti spanioli analizeaza expresia: „Nu fumez, nu beau si nu consum droguri, dar in fiecare zi simt nevoia sa consum zahar”. Desi la prima vedere acesta pare profilul unei persoane sanatoase, pentru Robert H. Lustig, Laura A. Schmidt si Claire D. Brindis, cercetatori ai Universitatii California (EE UU), citatul mentionat pare marturia unei persoane dependente.

Cei trei autori ai studiului sustin ca efectele acestui aditiv asupra organismului pot fi similare cu cele ale alcoolului, de exemplu. Mai mult, in urma unui studiu, s-a ajuns la concluzia ca intre 41 si 43% dintre caloriile consumate zilnic provin din dulciuri, zaharul fiind astfel o amenintare pentru sanatate la nivel global.

Cristina Ionescu

Sursa: Salud.es

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.