Revista care te menține sănătos

Știri

Cancerul de piele, prevenit prin dieta bogata in vitamina A

6 martie 2012
Share

Persoanele care au un regim alimentar bogat in vitamina A prezinta cu 60% mai putine sanse sa dezvolte melanom, cea mai grava forma a cancerului de piele.

Rezultatele vin in urma unui studiu clinic realizat de specialistii de la Institutul Kaiser Permanente din Oakland, Statele Unite, pe 69.000 de participanti de ambele sexe. Cercetarea a constat in observarea obiceiurilor alimentare a voluntarilor pe o perioada de 6 ani, si incidenta cancerului de piele in randul acestora. La final, 566 de persoane au fost diagnosticate cu melanom, dintre care 506 nu aveau un regim alimentar echilibrat, lipsind cu desavarsire suplimentele de vitamina A.

Vitamina A se gaseste in forma naturala in alimente, precum cartofi, morcovi, spanac, produse lactate, oua sau ficat. Aceasta protejeaza sanatatea oaselor, stimuleaza imunitatea si ajuta la pastrarea acuitatii vizuale.

Desi studiul sugereaza necesitatea suplimentarii dietei cu vitamina A, multi pacienti nu tin cont de avertismentele medicilor si exagereaza, depasind doza zilnica recomandata (700 micrograme in cazul femeilor si 900 micrograme in cazul barbatilor), ajungandu-se la probleme de sanatate grave, cum ar fi afectiunile hepatice, pierderea de masa osoasa, defectele congenitale, tulburarile de vedere si caderea parului.

Paula Rotaru

Sursa: www.livescience.com

#tags   \  
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.