Revista care te menține sănătos

Știri

A fost testat microcipul care administreaza medicamente

1 martie 2012
Share

Un microcip inserat sub piele poate livra bolnavului doze precise de medicament la perioadele de timp prestabilite. Descoperirea, unica de acest gen pana in prezent, este meritul a sapte femei din Danemarca, ce au varsta medie de 60 de ani. Din primele teste efectuate, se pare ca microcipul a functionat fara probleme, eliberand sub pielea pacientilor pana la 19 doze zilnice dintr-un medicament anti-osteoporoza.

In mod normal, medicamentul era administrat sub forma de injectie, insa microcipul are rolul de a usura munca si viata pacientilor.

Instrumentul contine mai multe mini-rezervoare ce gazduiesc dozele de medicament si un transmitator wireless ce trimite informatia la un computer portabil. Microcipul este implantat sub piele de catre un chirurg, printr-o incizie de 2,5 centimetri, facuta cu anestezie locala. Fiecare mini-rezervor contine o singura doza de medicament, iar atunci cand microcipul primeste instructiunea de a elibera o doza in organism, implantul transmite un impuls electric catre mini-rezervor, topind membrana si permitand medicamentului sa se raspandeasca in corp.

Cercetatorii intentioneaza sa conceapa un microcip dotat cu 365 de rezervoare pentru a avea suficiente doze pentru un an de tratament. Cu toate acestea, bolnavii de scleroza multipla, artrita reumatoida, cei care fac chimioterapie, tratamente pentru hormoni sau chiar vaccinuri vor putea inlocui seringile cu acest microcip in aproximativ patru ani, cand va fi lansat pe piata.

Realizatoarele aparatului sustin ca instrumentul nu are efecte secundare, iar testele au aratat ca medicamentul administrat cu ajutorul lui a fost la fel de eficient ca atunci cand era administrat sub forma de injectie zilnica.

Cristina Ionescu

Sursa: CNN

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.