Revista care te menține sănătos

Știri

S-a descoperit adevarata origine a diabetului

27 februarie 2012
Share

Problemele legate de controlul cantitatii de zahar din sange incep la nivelul intestinelor. La aceasta concluzie au ajuns cercetatorii americani din cadrul Universitatii Washington din Saint Louis. In urma studiilor realizate pe soarecii de laborator, ei au daramat mitul potrivit caruia originea diabetului se afla in ficat si pancreas, indreptandu-si atentia asupra sistemului gastro-intestinal.

Enzima numita acid gras-sintaza se produce la nivelul intestinelor si este esentiala pentru producerea lipidelor, fiind reglata de insulina.

„Acid gras-sintaza ajuta la mentinerea mucoasei intestinale intr-o stare intacta, respectiv functionala. Fara aceasta enzima, bacteriile periculoase invadeaza celulele din intestinul subtire si din colon, producand inflamarea acestora, fapt care contribuie la rezistenta la insulina si instalarea diabetului”, a declarat profesorul Xiaochao Wei, cercetator in cadrul Sectiei de Endocrinologie din cadrul Universitatii Americane.

In plus, labirintul intestinal este un mediu extrem de important pentru aparitia si dezvoltarea diabetului, deoarece, conform cercetarilor, majoritatea suferinzilor de diabet nu prezinta doar un nivel scazut al insulinei, ci au frecvent disfunctii gastro-intestinale.

Cristina Ionescu

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.