Revista care te menține sănătos

Știri

Melodia de la telefonul vecinului va poate afecta creierul

27 februarie 2012
Share

Potrivit unui studiu recent, tonul de apel al telefonului persoanelor din jur ne distrage atentia, limiteaza capacitatea de a ne aduce aminte anumite informatii si chiar ne impiedica sa ne concentram pana ce melodia se opreste.

Cercetatorii americani au rugat un grup de studenti sa identifice rapid o serie de obiecte care apareau pentru cateva momente pe monitorul unui calculator in timp ce un telefon mobil suna de mai multe ori, dar cu melodii diferite, atat standard, cat si cunoscute. Un alt grup a fost rugat sa identifice obiectele in timp ce un telefon suna cu o melodie standard, si al treilea grup, in timp ce ora nu era intrerupta.

Concluzia a fost ca sunetul de apel al telefonului mobil nu doar ne distrage atentia, dar ne si impiedica sa tinem minte informatiile pe care le-am auzit de curand. Mai mult, cu cat auzim un sunet mai cunoscut, cu atat suntem mai distrasi.

Cristina Ionescu

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.