Revista care te menține sănătos

Știri

Alimente care cresc numarul globulelor rosii

21 februarie 2012
Share

Numarul de globule rosii din organism depinde de mai multi factori, incluzand chiar si alimentatia. Un numar scazut al acestora poate duce la aparitia unor boli, precum anemia. Daca aveti asemenea probleme, trebuie sa luati medicamente si sa consumati alimente care cresc numarul de globule rosii si fluxul de sange.

Care sunt cele mai indicate alimente? Aflati mai jos.

Sfecla este bogata in fier, necesar pentru a imbunatati fluxul de sange. Este un detoxifiant natural, purificand in acelasi timp sangele. Includeti sfecla in dieta dumneavoastra, mai ales ca frunzele de sfecla sunt o buna sursa de vitamina A, iar radacinile o sursa excelenta de vitamina C.

Legume cu frunze verzi. Spanacul, telina, broccoli, varza, conopida, salata verde sunt foarte sanatoase pentru organism. Ajuta la controlul greutatii si cresc numarul de globule rosii. De asemenea, mentin sistemul digestiv activ.

Alimente care contin fier. Carnea rosie, sparanghelul, stridiile, smochinele, stafidele si migdalele contin fier, ce mentine oasele puternice si furnizeaza necesarul de oxigen. Deficitul de fier duce la aparitia anemiei. Migdalele cresc fluxul de sange in organism si asigura necesarul de fier zi de zi.

Fructele. Persoanele anemice sunt sfatuite sa consume fructe si legume cu frunze verzi. Acestea nu sunt doar nutritive, dar cresc si numarul globulelor rosii. Caisele, merele, strugurii, prunele si smochinele uscate sunt cele mai potrivite.

Includeti, asadar, aceste alimente in dieta dumneavoastra!

Ruxandra Raica

Sursa: www.oneindia.in

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.