Revista care te menține sănătos

Știri

Un medicament pentru cancerul de piele trateaza boala Alzheimer

16 februarie 2012
Share

Potrivit oamenilor de stiinta, un medicament conceput initial pentru tratarea cancerului de piele poate fi extrem de util si in cazul pacientilor cu Alzheimer. Mai mult, acestia sustin ca efectele incep sa se vada la doar cateva ore de la administrare.

Medicamentul miraculos se numeste bexaroten, iar pana acum au fost efectuate doar teste pe soarecii de laborator. Rezultatele sunt insa incredibile: acesta pare sa fie primul medicament care amelioreaza simptomele bolii, fiind, prin urmare, primul tratament eficient, mai ales ca pana acum pacientii si medicii credeau ca boala este imposibil de vindecat, singura alinare a acestora fiind incetinirea evolutiei.

Bexarotenul, folosit pentru a reduce tumorile canceroase, stimuleaza o proteina ce conduce colesterolul la creier. Din testele facute pana in prezent reiese ca la numai sase ore de la administrarea medicamentului rata mortalitatii celulelor nervoase scade cu 25%, iar in trei zile de la inceperea tratamentului soarecii care au fost afectati de boala au inceput sa-si aminteasca detalii pe care le uitasera.

Cristina Ionescu

Sursa: www.telegraph.co.uk

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.