Revista care te menține sănătos

Știri

Fumatul, viciul care ar putea provoca declinul mental

10 februarie 2012
Share

Barbatii care fumeaza ar putea suferi un declin mental pe parcursul vietii, insa acest lucru nu este cert si in randul femeilor, potrivit unui studiu britanic. Cercetarea sugereaza ca fumatul pe termen lung poate duce la pierderea memoriei, incapacitatea conectarii experientelor din trecut cu cele din prezent, afectand astfel functiile cognitive.

In urma studiului, oamenii de stiinta au descoperit ca barbatii care fumeaza sufera un declin mai rapid in ceea ce priveste capacitatea mentala. Autorii cercetarii au declarat ca exista 36 milioane de cazuri de dementa in lume, cifra dublandu-se la fiecare 20 de ani.

In ceea ce le priveste pe femei, riscul de a suferi de dementa este inca incert, cercetatorii sugerand ca principalele cauze ar fi dimensiunea mica a esantionului pe care s-a realizat studiul, precum si volumul mare de tigari fumate de catre barbati, in comparatie cu femeile.

La acest studiu au participat 5.000 de barbati si 2.100 de femei, urmariti de-a lungul a 25 de ani, incepand cu varsta de 56 de ani.

Ruxandra Raica

Sursa: www.health24.com

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.