Revista care te menține sănătos

Știri

Alaptatul, obligatoriu pentru plamani puternici si sanatosi

10 februarie 2012
Share

O noua cercetare demonstreaza ca alaptatul este crucial pentru dezvoltarea organismului uman. Potrivit acestei cercetari, bebelusii alaptati in mod corespunzator au plamani mai sanatosi in comparatie cu ceilalti bebelusi, chiar daca mamele lor au probleme respiratorii, precum astmul.

Specialistii au descoperit ca alaptatul este cea mai puternica metoda pentu a avea plamani sanatosi si puternici. Desi inaintea acestui studiu se considera ca mamicile care au astm ar putea transmite si copiilor aceasta afectiune, acest nou studiu arata ca, de fapt, alaptatul reduce riscul copiilor de a face astm, in timp ce acei bebelusi pe care mamele nu ii alapteaza pot dezvolta probleme respiratorii.

Alaptatul creste volumul plamanilor, facandu-i pe copii mai putin susceptibili de a se imbolnavi de astm. Intr-un studiu similar publicat anul trecut, cercetatorii francezi au descoperit ca bebelusii care nu beneficiaza de lapte matern, ci sunt hraniti cu o formula sintetica, prezinta riscul de a dezvolta boli cronice.

Ruxandra Raica

Sursa: www.naturalnews.com

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.